HTML

Első lépéseim az interneten

Ez a blog az internet felfedezéséről szól. Kérdések, észrevételek esetén írj nekem erre a címre: elsolepeseim@gmail.com

Friss topikok

  • TomTanko: PannonDesign Köszönöm szépen. Úgy néz ki jó nagy kaland lesz. Már a böngészőknél sok funkciókra h... (2008.09.07. 16:19) Miért is az első lépéseim az interneten?
  • TomTanko: Köszi a tippeket én még nem nagyon használtam ezeket RSS olvasó, torrent kliens, IRC csevegő, csa... (2008.09.07. 16:13) Böngészőkről

Linkblog

Böngészőkről

2008.09.06. 10:04 TomTanko

Röviden összefoglalom (a teljesség mellőzése nélkül), kezdő felhasználók számára miben különböznek a böngészők.

Lényegében nem sokban. Az Explorer a Windows alap böngészője, kezdő internet használóknak bőven megteszi (szerintem). A Firefox annyiban különbözik, hogy ingyenesen letölthető, és számos további ingyenes kiegészítőt lehet letölteni (pl.: weblap videok letöltéséhez, online játékokhoz stb.). Van még az Opera, ami szintén ingyenesen lehet letölteni és nem csak számítógépeken, hanem mobil telefonon is használhatjuk böngészésre. Az elolvasott cikkek alapján a Firefox és az Operat stabilabbnak tartják a böngészéshez, kevésbé fagy le, talán gyorsabban is kezeli a weblapok betöltését, mint az Explorer, de inkább haladó felhasználók számára érzékelhető ez a különbség.

Illetve a legújabb böngésző a Google Chrome böngészője, ami szintén ingyenesese letölthető, még stabilabbnak, gyorsabbnak tartják és több funkcióval van kiegészítve a kényelmesebb internetezéshez, mint az eddigiek. Bár ennek még csak teszt verzioja létezik. Illetve nem láttam, hogy lenne magyar nyelvű verziója még.

6 komment

Címkék: böngészők firefox böngészők használata

A bejegyzés trackback címe:

https://elsolepeseim.blog.hu/api/trackback/id/tr5650847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chevron7 2008.09.06. 12:39:41

Van magyar nyelvű verziója a Chrome-nak. illetve egy verziója van, de az soknyelvű.

Az Explorer [...] kezdő internet használóknak bőven megteszi... ROFL

ITkukac 2008.09.06. 12:48:34

"számos további ingyenes kiegészítőt lehet letölteni (pl.: weblap videok letöltéséhez, online játékokhoz stb"

Először is ezek a kiegészítők Internet Explorer-ben alapból megtalálhatóak amig a firefox ba rá vagy kényszerülve, hogy letöltsd őket viszont skin ek, és pár új firefox os cucc nincs az IE-ben.

Amúgy pannondesign.blog.hu .
Böngészőkröl igaz, hogy csak design rész de kiraly!

a nyugalom megzavarására alkalmas · http://www.youtube.com/watch?v=NBszQFz6buA 2008.09.06. 15:16:46


na ez a blog is egy kibaszott gúgl króm reklám.

ezt nézd meg:
www.youtube.com/watch?v=dvhsJyecpLc

így basz seggbe a gúgl is

2008.09.07. 02:06:36

Ez az okos ember a chrome blogba is beírta pont ugyanezt...:)

Explorertől az isten óvja a kezdő felhasználókat. Kezdő felhasználónak az a legrosszabb választás...

Amúgy nem értek veled egyet:

IE: SENKINEK

FF: Mindennapi böngészésre az olyanoknak, akiknek nem számít ha egy nagyjából kényelmes böngészőt csak összevadászott pluginek után kapnak, amik mellesleg eszik a memóriát/lassítanak éssatöbbi

Opera: A legkényelmesebb böngésző, sőt több annál, hiszen egy komplett "internetes programcsomag" levelezővel, rss olvasóval, torrent klienssel, IRC csevegővel és eleve beépített rengeteg kényelmi funkcióval.

Chrome: A google újdonsága, elképesztően gyors, de egyelőre amíg ki nem jön a végleges verzió addig igazán csak az addiktok tudják értékelni.

A chrome amúgy már első napon 100 országban jelent meg, amik között magyarország is megtalálható volt, ami azt is jelenti, hogy magyar nyelven is elérhető már régóta.

Asszem 2008.09.07. 08:36:05

smv: a kezdő felhasználó vajon mennyit torrentezik, IRC cseveg és RSS olvas? :P

TomTanko 2008.09.07. 16:13:53

Köszi a tippeket én még nem nagyon használtam ezeket RSS olvasó, torrent kliens, IRC csevegő, csak most olvastam mikor elolvastam néhány cikket a böngészőkről.
De akkor ezeknek is utána olvasok.
smv: akkor kezdőként azt ajánlod használjak Operát??
süti beállítások módosítása